2 Studiebeurzen studenten

Studiebeurzen voor studenten

 In Ghana is het hoger onderwijs betalend. Voor veel jongeren uit kansarme gezinnen is verder studeren praktisch onmogelijk. Support Ghana heeft sinds 2011 reeds een 100-tal jongeren geholpen met financiering van hun schoolgeld. Jongeren die we reeds enkele jaren kennen en van wie de thuissituatie het hen onmogelijk maakte de studies verder te zetten.

We bezochten reeds alle scholen waar onze studenten verder studeren en vragen steeds de schoolrekening en volgen de schoolresultaten op. Voor elk hebben we ook een traject voorzien na hun studies. Daarnaast voorzien we ook een mogelijkheid voor elke student om zelf geld te verdienen zodat ze zelf kunnen voorzien in kosten voor onderdak en voeding.

Voor onze schoolverlaters zorgen we dat ze op leercontract een stiel kunnen leren en ook hun rijbewijs kunnen halen. Op die manier verhogen we hun kansen op werk.

Vanaf schooljaar 2015-2016 hebben we onze klemtoon verlegd naar studenten die Hoger of universitair onderwijs volgen. Jaarlijks trachten we 15 à 20 studenten te helpen met een studiebeurs.

Filmpje ‘Students of Support Ghana’

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s